lørdag den 9. maj 2015

Professor til Nordjyske Stiftstidende: Det er ikke dokumentation

"En dybt alvorlig sag", siger professor i arbejdsmarkedsforhold til Nordjyske Stiftstidende søndag om den påståede dokumentation i "Rikke-sagen". Han anbefaler en kammeratlig samtale med kommunens embedsmænd.

Professor og arbejdsmarkedsekspert Henning Jørgensen har set de sagsakter, som Nordjyske Stiftstidende har fået udleveret på "Rikkes" vegne, og hans dom over for avisen søndag den 10. maj 2015 er ikke til at misforstå.

Han kalder kommunens argumentation for "selvbefrugtende". Det vil sige: Kommunen bringer kun sine egne vurderinger.

- Den eneste dokumentation, der ligger i sagen, er fra lægerne. De siger helt entydigt, at hun IKKE vil få arbejdsevne, bemærker han over for avisen.

Han mener, at afsløringen bør få konsekvenser.

- Forvaltningen kan ikke skaffe dokumentationen, og derfor må rådmanden indkalde til kammeratlig samtale internt i forvaltningen. Det her er ikke en ordentlig sagsbehandling, siger han blandt andet til Nordjyske Stiftstidende.

Begrundelsespligten er overholdt nu

Lektor i forvaltningret, Sten Bønsing skosede søndag den 3. april Aalborg Kommune for ikke at overholde begrundelsespligten. I den nye artikel vil han slet ikke forholde sig til, om den udleverede dokumentation holder.

- Det er ikke mit område, siger han blandt andet til Nordjyske Stiftstidende.

Han konstaterer, at begrundelsespligten i det mindste er overholdt nu. Han bemærker også, at begrundelsen er kommunens egen vurdering og at Aalborg Kommune har lov til at foretage en egenvurdering.

Det tog også "kun" 26 måneder for Aalborg Kommune at diske op med en begrundelse.

Rådmanden kommenterer kun på Facebook

Familie- og beskæftigelsesrådmand Mai-Britt Iversen har ikke ønsket at kommentere Nordjyske Stiftstidendes artikel. Hun henviser til, at Ankestyrelsen har givet Aalborg Kommune medhold.

Mai-Britt Iversen, som fredag den 8. maj valgte at kommentere hele affæren på sin egen Facebook-profil, har ikke ret i, at Ankestyrelsen har givet Aalborg Kommune medhold. Ankestyrelsen har helt enkelt afslået af optage sagen og træffe en principafgørelse, og dermed har Ankestyrelsen slet ikke truffet afgørelse.

En klagesag blev behandlet i 2013 af Beskæftigelsesankenævnet ved Statsforvaltningen Nordjylland. Nævnet gjorde som Aalborg Kommune og tilsidesatte de lægelige oplysninger og gav Aalborg Kommune medhold, men på ulovligt grundlag, da afgørelsens lovgrundlag var forkert.

Beskæftigelsesankenævnet sjuskede med, at kommunen optog sagen, mens pensionsloven fra 2003 var gældende. Nævnet traf ulovligt afgørelse efter 2013-loven, og dermed har en lovlig ankesag ikke været gennemført.

1 kommentar:

  1. Mette Frederiksen ( tidl. beskæftigelsesminister ) er ide-udvikler og hovedansvarlig for en social og beskæftigelses-lovgivning, der er funderet på KAMMERATERI og selvforvaltning i kommunerne. ( hvor mon hun har hentet sin inspiration ? ) Det er den laveste udformning af politik, at lade sygdomsramte og svækkede/sårbare medborgere betale prisen for en kapitalisme - helt udenfor moralske og etiske rammer

    SvarSlet